top of page

Honeymooners, this is for you!


Pentru ca se apropie vacanta, as dori sa va povestesc cate ceva despre luna de miere. O luna de miere mai atipica.

N-am sa va vorbesc despre plaje insorite cu nisipuri aurii.Cu toate ca majoritatea tinerilor proaspat casatoriti viseaza la astfel de vacante romantice. Exista totusi o alta categorie de proaspat casatoriti pentru care zumzetul oraselor, arhitecturile impozante sau poate chiar bucatariile locale reprezinta marea provocare.

Asadar, daca te-ai regasit printre randurile de mai sus te invit sa citesti cateva randuri care poate te vor ajuta sa gasesti destinatia perfecta.

Am sa folosesc un cliseu de aceasta data si am sa va recomand ca prima destinatie Parisul.Fetele viseaza de mici sa imparta un sarut cu “Fat -Frumos” sub turnul Effel , dupa o plimbare romantica pe Champs-Élysées

Parisul va poate oferi experiente culinare nesfarsite: patiserie de cea mai buna calitate si deserturi deosebite. Nu trebuie sa ratati macarons(aceste “pricomigdale” colorate in jurul carora s-a creat o adevarata religie).Branzeturile frantuzesti vor satisfice papilele gustative chiar si celor mai pretentiosi dintre voi.

Daca iubiti arhitectura, clădirile medievale şi străzile din marmură care se sfarsesc in marea strajuita păduri de un verde viu, alegeti Dubrovnik.Orasul este invaluit de un aer de poveste, desprins parca din peliculele de pe marile ecrane.

Stiati ca in Dubrovnik s-a filmat o parte din serialul Game of Thrones? Dragilor, capitala celor Sapte regate, Kings Landing, isi deschide portile doar pentru voi.

Londra

Nu pare o destinatie romantica, insa nu poate lipsi de pe lista.As alege sa revizitez aceasta capitala oricand. O cina aromantica pe malul Tamisei este tot ceea ce poti visa intr-o seara torida de vara.Londra este un paradis culinar, in opinia mea.Multi m-ar contrazice.Cu toate ca englezii nu au neaparat o bucatarie extraordinara, aici ti se ofera posibilitati nemarginite.Poti gusta cele mai bune paste pe care le-ai gustat vreodata intr-unul din restaurantele cu specific italienesc.

Daca esti amator de mancare asiatica poti poposi intr-o locatie tailandeza unde te asteapta oricand preparate proaspete.

Paella? Si senior! Restaurantele cu specific spaniol te asteapta sa le calci pragul, pentru o portie de paella.

Nu poti parasi Londra fara sa gusti macar din faimosul English breakfast!!

Nota personala: Daca regret ceva e acest lucru…Am vizitat Londra si n-am apucat sa gust acest preparat.Trebuie sa ma reintorc!

Din punct de vedere architectural, Londra va ofera posibilitatea de a vizita toate obiectivele turistice despre care ati invatat la orele de limba engleza:London Eye, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Tower Bridge…pe celelalte va las sa le desoperiti singuri.

Pana data viitoare iubiti si lasati-va iubiti!

bottom of page